Savonlinnan OLKAn kuulumisia ja kesäaika

OLKA-toiminta on lähtenyt ilahduttavan aktiivisesti käyntiin. OLKA-pisteellä on tällä hetkellä päivystämässä, esittelemässä toimintaa, viettämässä valtakunnallisia teemapäiviä sekä palvelemassa asiakkaita ilman aikavarausta noin 20 eri yhdistystä, järjestöä sekä ammatillista tahoa. Syksyllä toimijajoukko laajenee.

Myös Sosterin Neuvontapiste Nestori tarjoaa ikääntyneille ja heidän läheisilleen neuvontaa ja ohjausta Sosterin Kansalaistorin OLKA-pisteellä ma klo 12-15, ke klo 9-12 sekä MuistiNestori pe klo 9-13.

ILONA-sairaalavapaaehtoisia on valmennettu Sosterille kahdessa erässä 30.5.2022 ja 2.6.2022. Neljän tunnin ILONA-valmennus koostuu Sosteri-, hygienia- ja OLKA-tietoudesta. Valmennuksiin osallistui 22 henkilöä, joista osa on jo toiminut vapaaehtoisena mm. saattohoidon tukihenkilönä, asiointiavustajana sekä ystäväpalvelussa. Osalla osallistujista ei ollut lainkaan kokemusta vapaaehtoistoiminnasta ja sairaalassa tehtävä vapaaehtoistoiminta oli houkutellut mukaan valmennukseen. Joukossa oli myös vertaistukihenkilökoulutuksen käyneitä henkilöitä sekä alan ammattilaisia. Ihania helmiä kaikki 😊!

Vapaaehtoistoimintaa aloitellaan Sosterilla asteittain näin ennen tiiviimpää kesälomakautta. ILONA-sairaalavapaaehtoisia oletkin jo saattanut huomata aula-avustajan tehtävissä Sosterilla. Saattohoidon tukihenkilöt aloittavat vapaaehtoistoiminnan saattohoitoyksikössä 4.8.2022 lukien pääsääntöisesti torstaisin klo 14-16. Seuraavaksi neuvotellaan kuntoutusosaston kanssa toiveita ja tarpeita.

OLKAn kuukausittaisen teemakalenterin löydät helposti www.olkasavonlinna.fi -sivustolta Teemapäivät palkin alta, www.sosteri.fi -etusivulta Sosterin tapahtumat osiosta sekä Sosterin ammattilaiset tavoittavat teemakalenterin Intran Kerralla-sivustolta.

Muistuttelen Toivo-vertaistukisovelluksesta, joka on OLKAn kehittämä sovellus. Toivo tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille sekä heidän omaisilleen. Toivo-vertaistukisovellusta voi käyttää puhelimella tai tietokoneella. Se on ladattavissa sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella. Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Toivo-sovelluksessa toimii luotettavia ja koulutettuja vertaistukijoita eri yhdistyksistä. Vertaistukijat ovat sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

Sosterin Kansalaistorin OLKA-pistellä ei ole päivystystä ajalla 4.-31.7.2022, myös yhdistys, järjestö ja ammatilliset tahot osittain lomailevat. Olet tuolloinkin tervetullut tutustumaan Sosterin Kansalaistorin OLKA-pisteen materiaaleihin ja tarjontaan omatoimisesti ilman vapaaehtoisten tai OLKAn työntekijän läsnäoloa. Toiminta starttaa taas uusin voimin kesätauon jälkeen elokuun 2022 alussa.

OLKAn hankekoordinaattori viettää kesälomaa ajalla 4.-20.7.2022.

Iso kiitos kuluneesta yhteistyöstä laajalle verkostolle, tasapuolisesti! Toivotan Sosterin Kansalaistorin OLKA-pisteen toimijat sekä vapaaehtoiset lämpimästi tervetulleeksi OLKA-toimintaan!

Rentouttavaa ja ihanaa kesää 😊!

 

Yhteistyöterveisin,

Mirja Turkka, hankekoordinaattori
OLKA Savonlinna
044 741 9820
mirja.turkka@kolomonen.fi

 

Scroll to Top