10.00-14.00 Savonlinnan OLKA-toiminta – Vapaaehtoistoiminnalla, vertaistuella, järjestöjen palveluilla sekä kokemusasiantuntijuudella osallisuutta tukemassa

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa.

OLKA-toiminnan palvelutarjotin sairaalassa:
OIVA-palvelu koostuu järjestöjen, yhteisöjen, sairaalan/sote-keskuksen sekä muiden ammattilaisten pitämistä teemapäivistä OLKA-pisteellä, esitteistä, ohjauksesta yhdistyksiin sekä vertaistuen pariin.
ILONA-palvelu mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan aula-avustajana, juttukaverina, esiintyjänä tai toimimisen muissa vapaaehtoistehtävissä. Kaikki sairaalassa toimivat vapaaehtoiset saavat perehdytyksen keskussairaalassa toimimiseen valmennuksien avulla.
TOIVO-palveluun kuuluvat vertaistukitehtävät.
HELMI-palvelu tarjoaa tietoa ja tukea sairaalan ammattilaisille kokemusedustajien, -neuvojien ja -puhujien muodossa.

OLKA-toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa myös tukea sairauteen sopeutumisessa. Toiminta tuo järjestöt pehmeästi sairaalan ja sote-keskuksen asiakkaiden palvelupoluille. Lisäksi vapaaehtoisilla on mahdollisuus auttaa, saada uusia ystäviä ja hyvinvointia sekä hyvää mieltä myös itselle. OLKA-toiminnan myötä sairaalan työntekijät saavat myös laajemmin tietoa järjestöjen palveluista sekä järjestöille tarjoutuu mahdollisuus ja tapa toimia sairaalassa lähellä asiakasta sekä heidän läheisiään.  

OLKAn arvot, toisiaan arvostava hyvä yhteistyö, kunnioitus ja hyvän tekeminen, ovat erityisesti tässä ajassa arvokkaita. Tavoitteena on, että arvot näkyvät läpi toiminnan, sairaalan ja järjestöjen yhteistyössä sekä tavassa, miten asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia kohdellaan.

OLKA-verkostoa johtavat yhteistyössä HyTe ry ja HUS.

Tapaamisiin 😊,

Mirja Turkka
hankekoordinaattori
OLKA®-toiminta, Savonlinna
p. 044 741 9820
mirja.turkka@kolomonen.fi

Päivämäärä

19.09.2023
Expired!

Aika

10:00 - 14:00
Scroll to Top